Zwols Kampioenschap Voetbalquiz

De wondere wereld van het voetbal zit vol leuke feitjes en weetjes. Liefhebbers van het spelletje kunnen er uren over keuvelen. En het is voor voetbalfreaks natuurlijk fantastisch om elkaars voetbalkennis te testen. Voor Hans Roman en Maarten de Waart van Voetbalquiz Zwolle reden om jaarlijks in Zwolle een voetbalquiz te organiseren.

Vrijdag 28 september 2018 is het Landstede Sportcentrum het decor voor het zesde Zwols Kampioenschap Voetbalquiz. In 2017 streden er maar liefst 85 teams - recordaantal - om de titel. Teams van minimaal twee en maximaal vier personen kregen honderd vragen voor hun kiezen en aan het eind van de avond werd bekend dat het team ‘FC Oosterenk’ zich een jaar lang Zwols Kampioen Voetbalquiz mocht noemen. De winnende formatie wist liefst 89 punten te verzamelen en bleef daarmee de concurrentie voor. ‘FC Meppel’ en ‘Team Tomáš Skuhravý’ deelden de tweede plaats met beiden 85 punten.

Voor de zesde editie verloopt de inschrijving in vergelijking met voorgaande jaren iets anders. Op 1 september ontvangen de deelnemende teams van 2017 een mail met daarin een link om te kunnen inschrijven voor de editie van 2018. Vervolgens verschijnt op 8 september het inschrijfformulier op de website en sluit de inschrijving bij het bereiken van het maximum aantal teams. Er is dit jaar ruimte voor honderd teams. De quiz start vrijdag 28 september om 20.00 uur.

Inschrijving gesloten, bekijk hier de deelnemerslijst.
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl