WK Quiz alternatief voor voetballoze vrijdag

| 08-05-2014

Voetballiefhebbers hoeven zich tijdens het aankomende WK in Brazilië niet te vervelen. Zelfs niet op de eerste voetballoze dag van het mondiale toernooi. Hans Roman en Maarten de Waart organiseren vrijdag 27 juni, een dag nadat de laatste groepswedstrijden worden gespeeld, namelijk de WK Quiz. In de businesslounge van het Landstede Sportcentrum kunnen ‘voetbalfreaks’ die avond hun kennis over het WK voetbal testen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Naar aanleiding van het succesvol verlopen Zwols Kampioenschap Voetbalquiz in september hebben wij besloten om nu de WK Quiz te organiseren”, vertelt Hans Roman. “En een voetballoze vrijdagavond is natuurlijk een ideaal moment voor zo’n quiz”, vult mede-organisator Maarten de Waart aan. Er wordt tijdens de WK Quiz gestreden in koppels. “Alle duo’s krijgen tachtig vragen. Vervolgens gaan de vijf beste teams door naar de finale en is het ieder voor zich. Niemand kan zich dan meer verschuilen achter zijn of haar teammaat”, zegt De Waart, die aangeeft dat de tien finalisten nog eens twintig vragen krijgen voorgeschoteld. “Alle vragen gaan over het WK voetbal. Uiteraard hebben de meeste vragen betrekking op de wat recentere WK’s, maar we gaan ook terug naar het eerste WK in 1930”, stelt Roman.

“Een vraag tijdens de quiz kan bijvoorbeeld zijn: wie floot de finale van het WK 2010? Of: welk land won de meeste wereldtitels? Het zijn veelal algemene WK-vragen, maar het Oranje-tintje zal zeker niet ontbreken”, aldus de organisatoren. Aanmelden voor de WK Quiz op vrijdag 27 juni is mogelijk via www.voetbalquizzwolle.nl en deelname kost 15 euro per koppel. “Er kunnen maximaal veertig teams meedoen, dus wees er snel bij. En vol is vol.” De deelnemende teams kunnen zich op de avond van de WK Quiz ook meteen aanmelden voor de tweede editie van het Zwols Kampioenschap Voetbalquiz, die voor vrijdag 26 september op het programma staat.

Voetbal, Landstede Sportcentrum, Voetbalquiz Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws