Vierde editie voetbalquiz van hoog niveau

| 24-09-2016

De vierde editie van het Zwols Kampioenschap Voetbalquiz is vrijdag gewonnen door ‘Mukweyanzo Bulayima in Oranje’. Het winnende team, met FOX-voetbalcommentator Mark van Rijswijk in de gelederen, kwam in het Landstede Sportcentrum tot een totaal van liefst 98 punten en bleef daarmee de concurrentie ruim voor. ‘FC Meppel’ werd tweede met 94 punten. En de teams ‘De Rayonhoofden’ en ‘De voorassist’ eindigden met ieders 89 punten gezamenlijk op de derde plaats.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

“Wij hadden goede hoop dat we zouden winnen”, zegt Mark van Rijswijk na afloop. “We hebben een heel goed team, met jongens die over het algemeen heel veel weten.” En dat bleek ook tijdens de Zwolse voetbalquiz. Toch was Van Rijswijk niet zeker van zijn zaak. “Wij wisten dat het spannend zou worden. Volgens mij was het verschil uiteindelijk ook maar een paar punten”, aldus de voetbalcommentator, die pittige vragen voor de kiezen kreeg. Zo kwam bijvoorbeeld de pasfoto van voormalig Zwolle-speler Marcel de Bruijn voorbij. En die aanvaller werd door niet al te veel teams in de zaal herkend. Daarnaast liet ook het logo van Torpedo Moskou de hersens van de ‘voetbalfreaks’ in de zaal kraken. Om nog maar te zwijgen over de vraag: welke twee clubs leverden de meeste spelers aan het EK 2016? Het goede antwoord was natuurlijk: Juventus en Liverpool.

Het resulteerde al met al in een gezellige editie van het Zwols Kampioenschap Voetbalquiz, een initiatief van Hans Roman en Maarten de Waart. De quiz werd dit keer gepresenteerd door Dwight Lodeweges, in het dagelijks leven actief als high potential coach/manager bij PEC Zwolle. Wilco Jansen fungeerde opnieuw als hoofdscheidsrechter. Hij hield scherp in de gaten dat de teams geen gebruik maakten van mobiele telefoons of andere hulpmiddelen. Klik hier voor de volledige uitslag.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
Voetbal, Landstede Sportcentrum, Voetbalquiz Zwolle, Dwight Lodeweges

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws