Van Rijswijk en Moossdorff winnen WK Quiz

| 28-06-2014

Mark van Rijswijk en Joris Moossdorff zijn vrijdagavond de winnaars geworden van de Zwolse WK Quiz. In de businesslounge van het Landstede Sportcentrum kwamen in totaal 32 ‘voetbalfreaks’ bijeen en uiteindelijk bleken Van Rijswijk en Moossdorff het meeste te weten. “Na de finale hadden deze twee mannen een gelijk aantal punten. Twee winnaars dus”, vertelt organisator Hans Roman.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Van het eerste officiële WK in 1930 tot en met nu, bijna alle edities passeerden vrijdag de revue. De deelnemers begonnen in koppels aan de quiz, waarna de vijf beste teams door mochten naar de finale. Die finale bestond uit twintig vragen, te beantwoorden per individu. Uiteindelijk hadden FOX-commentator Mark van Rijswijk en Joris Moossdorff een gelijk aantal punten, waardoor zij beide met een shirt van het Nederlands elftal naar huis gingen. “De één weet op zo’n avond meer dan de ander, maar uiteindelijk vond iedereen het een geslaagde avond. We hebben louter positieve reacties ontvangen”, zegt Roman na afloop.

In de eerste ronde begon de quiz met vragen uit de periode 1930-1950. De monden van de organisatoren vielen open toen bleek dat liefst vijf koppels alle vragen goed hadden. “Dat was wel verbazingwekkend. Je verwacht dat mensen er minder van weten, maar niets bleek minder waar.” Zo kwamen 32 voetballiefhebbers de eerste rustdag van het WK op een prima wijze door. Opnieuw was de quiz een groot succes, wat volgens Roman onder andere komt door de goede prestaties van Oranje. “De rustdag is een gunstige factor, maar de sfeer rond het WK helemaal. Die is natuurlijk positief.” De volgende quiz staat inmiddels alweer op de agenda. Op 26 september volgt de tweede editie van het Zwols Kampioenschap Voetbalquiz.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Landstede Sportcentrum, Voetbalquiz Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws