Team Tinkov winnaar derde voetbalquiz

| 26-09-2015

De derde editie van het Zwols Kampioenschap Voetbalquiz is vrijdagavond gewonnen door Team Tinkov. Het winnende team, met de NUsport-redacteuren Michel Abbink en Rypke Bakker in de gelederen, kwam in het Landstede Sportcentrum tot een totaal van liefst 92 punten en bleef daarmee de concurrentie ruim voor. De teams ‘Ron Jan for President’ en ‘Tomáš Skuhravý FC’ eindigden met 86 punten gezamenlijk op de tweede plaats.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“We hebben wel wat vaker voetbalquizzen gewonnen, dus we gingen hier wel voor de winst”, reageert Rypke Bakker, die in 2013 - samen met cijferfetisjist Michel Abbink - ook al deel uit maakte van het destijds winnende team NUsport. Na het in ontvangst nemen van de bijbehorende prijzen was Bakker lovend over de organisatie van het Zwols Kampioenschap Voetbalquiz. “Het is hier ontzettend leuk. Je hebt natuurlijk het NK in Maassluis, maar deze quiz benadert qua deelnemers, qua grootte en organisatie het NK. Het is gewoon één van de grootste toernooien van Nederland, dus dat is wel mooi om die te winnen”, aldus Rypke Bakker.

Het Zwols Kampioenschap Voetbalquiz, initiatief van Hans Roman en Maarten de Waart, werd dit keer gepresenteerd door Joost Broerse, commercieel directeur bij PEC Zwolle, en Ivar van Dinteren, trainer van PEC Zwolle A1. Wilco Jansen fungeerde - net als bij de voorgaande edities - als hoofdscheidsrechter. Hij hield scherp in de gaten dat de teams geen gebruik maakten van een mobiele telefoon of andere hulpmiddelen. Klik hier voor de volledige uitslag.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Landstede Sportcentrum, Voetbalquiz Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws