‘Ron Jans for President’ wint voetbalquiz

| 27-09-2014

De tweede editie van het Zwols Kampioenschap Voetbalquiz is vrijdag gewonnen door het team Ron Jans for President. Het winnende team, met FOX-voetbalcommentator Mark van Rijswijk in de gelederen, kwam in het Landstede Sportcentrum tot een puntentotaal van 86 en bleef daarmee FC Wil Hoessen één puntje voor. De teams The Wonder Boys en FC Bucaramanga eindigden met 77 punten gezamenlijk op de derde plaats.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Dit is een prachtige quiz”, zegt Mark van Rijswijk na afloop. “Wij hebben vorig jaar ook meegedaan, toen werden we tweede achter het team van de bijna onverslaanbare Michel Abbink.” Cijferfetisjist Abbink, die de eerste editie van het Zwols Kampioenschap Voetbalquiz wist te winnen met team NUsport, nam dit jaar geen deel aan de Zwolse quiz. Hij was door de organisatie bereid gevonden om de vragen na te lopen. Ondanks de afwezigheid van team NUsport was Van Rijswijk niet zeker van zijn zaak. “Er was dit jaar weer heel veel tegenstand. Ik zag het vooraf wat somber in, maar wij hebben het echt met zijn allen gedaan. Dat maakt het wel heel leuk, om dit als team te winnen”, aldus de voetbalcommentator.

Het Zwols Kampioenschap Voetbalquiz, initiatief van Hans Roman en Maarten de Waart, werd dit keer gepresenteerd door sportjournalist Remco Regterschot, die net als Michel Abbink deel uit maakte van het winnende team in 2013, en oud-voetballer Gerald Sibon. Wilco Jansen fungeerde opnieuw als hoofdscheidsrechter. Hij hield scherp in de gaten dat de teams geen gebruik maakten van een mobiele telefoon of andere hulpmiddelen. Klik hier voor de volledige uitslag.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Landstede Sportcentrum, Voetbalquiz Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws