Regterschot en Sibon presentatieduo ZKVQ

| 03-09-2014

De organisatie van het Zwols Kampioenschap Voetbalquiz heeft sportjournalist Remco Regterschot en oud-voetballer Gerald Sibon gestrikt als presentatieduo voor de tweede editie van het Zwols Kampioenschap Voetbalquiz. Regterschot en Sibon volgen daarmee Gerard Marsman op, die de eerste editie voor zijn rekening nam.

De tweede editie van het #ZKVQ14 vindt plaats op vrijdag 26 september in het Landstede Sportcentrum. “Het zal lastig worden om Gerard te vervangen”, denkt Regterschot. Sibon: “Zo niet onmogelijk. Maar we gaan onze uiterste best doen.” De onderhandelingen met het duo namen vele maanden in beslag. Uit onderstaande drie delen, uit transcripties van telefoongesprekken tussen Regterschot en Sibon, blijkt ongeveer waarom het zo lang duurde.

T1
“Met Gerald…”
-Geraldinho, met Remco.
“Remkoe, vriend. Vertel.”
-Of wij de Zwolse Voetbalkwis willen presenteren.
“Kunnen wij dat?”
-Geen idee.
“Wat schuift het?”
-Ga ik vragen. Bel je terug.

T2
-Een paar bier, een bal gehakt en wat vriendelijke woorden.
“Da’s al meer dan we zeven jaar lang van NUsport en Sportweek kregen voor de rubriek Sibon Ziet.”
-Daarom!
“En het is voor jou ook wel lekker om eens in de spotlights te staan.”
-Beetje wel.
“Maar jij won vorig jaar toch met Michel Abbink en Rico Bakker? Of verdedig je nooit jouw titels?”
-Rypke. Rypke Bakker. Was met het team van NUsport, klopt. Maar die kunnen zonder mij ook een potje breken. En omdat de journalistiek bepaald geen vetpot is tegenwoordig, wilde ik kijken of dit misschien iets voor me is. En voor jou wellicht ook, want ik heb begrepen dat je bij SC Heerenveen ook niet meer boven drie ton uitkomt.
“Klopt. Weet je wat? Bel die lui maar. Eis een bakje blauwe M&M’s, laat ze zorgen voor een sponsor die een paar boekjes van me wil weggeven en als ze akkoord gaan, zijn we hun man.”
-Oké.

T3
-Geraldinho?
“Remkoe?”
-Ze zijn akkoord.
“Hartstikkene prima. Zie je dan.”

Voetbal, Landstede Sportcentrum, Voetbalquiz Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws